Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yem bitkileri ve tahıl üretiminde önemli konumda bulunan tarım kenti Sivas'ta etkili olan yağışların verime olumlu yansıyacağını söyledi.
Ekilebilir tarım arazisi bakımından Türkiye'nin önemli kentlerinden olan Sivas'ta bahar yağmurları etkili oldu.
Şubat ayı sonu ve mart ayında etkili olan yağmurlar, çiftçilerin tarladaki ürünlerine can suyu oldu. Tarımsal sulamadan kullanılan barajlar ile yeraltı su kaynaklarını besleyen yağmur suları, çiftçilerin verim beklentisini artırdı.
Çetindağ, çiftçilerin şu an için kuraklık endişesinin bulunmadığını belirterek, "Geçmiş yıllarda kuraklıktan en çok etkilenen illerden biri de Sivas olmuştu. 2025 yılının bahar aylarına geldik ve eski yıllarda gördüğümüz o bereketli bahar yağmurlarını artık Sivas'ta da görüyoruz. Yağışlarımız gayet güzel ilerliyor. Bahar ayı istediğimiz gibi gidiyor. Sivas tarım ve hayvancılık şehri olması dolayısıyla, yağışlar çiftçimizi sevindiriyor" dedi.
Kızılırmak Nehri'nin su seviyesinin bu kadar yüksek olması barajların ve içme suyunun yüksek orana ulaşacağı anlamına geldiğini aktaran Çetindağ, şunları söyledi:
"Aynı zamanda buğday, arpa, yem bitkilerinin çoğalması ve mera alanlarının yeşillenmesi demektir. Bu yağışlar bu bollukta ve sıklıkta giderse, yeraltı ve sulama su kaynakları bol olur. Bol yağışlar, Türkiye'ye bereketin gelmesi demektir. Şu anda gerçekleşen yağışlar sadece Sivas'a değil, Türkiye geneline de yansımış durumda. Sivas, 81 şehir içinde yem bitkileri ve tahıl üretimi ile hayvancılıkta ilk 5 ilin içinde bulunuyor. Geçen sene yaşanan kuraklığa rağmen yerimizi koruduk. Ancak bu sene havalar bu şekilde gitmeye devam ettiği sürece sıradaki yerimiz çok daha yüksek olacaktır."
Yorumlar
Kalan Karakter: