İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, yaklaşık 1,7 milyon sazan yavrusunu göletlerle buluşturdu.
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için balıklandırma çalışmaları sürüyor.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tesislerinde üretilen 1 milyon 681 bin sazan balığı yavrusu, İstanbul’daki çeşitli göletlere salındı.
Balıklandırma Programı Töreni, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Rafet Aydın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal, Beykoz İlçe Müdürümüz Melih Evgincan, Beykoz Göllü Mahalle Muhtarı Ahmet Ayvaz ile teknik personellerin katılımıyla, Beykoz ilçesinde yer alan Bozhane-Göllü Göleti’ne 10 bin sazan balığı yavrusunun bırakılmasıyla gerçekleşti.
Suat Parıldar, balıklandırma çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “2015’ten bugüne kadar yaklaşık 4 milyon 848 bin yavru balığı göletlerimizle buluşturduk. Bu sene yaklaşık 1,7 milyon yavru sazan balığını, İstanbul’da iç sularımızla buluşturduk. Amacımız, su ürünlerinde avcılığın yanında amatör anlamda da spor amaçlı avcılığı desteklemek. İstanbul, bu açıdan çok önemli bir yer tutuyor ve 9 ilçemizde 30 noktada bu faaliyeti yerine getiriyoruz.” dedi.
Göl ve göletlere göre yavru balık sayıları şöyle:
Terkos Gölü-Balaban, Terkoz Gölü-Durusu, Sazlıdere Baraj Gölü, Sazlıdere Barajı (Domuzdere mevkii), Bolluca Göleti, Bolluca Mavigöl Göleti, İmrahor Göleti ve Yeniköy Gölü: 930 bin,
Cumhuriyet Göleti, İshaklı Göleti, Mahmutşevketpaşa Göleti, Bozhane-Göllü Göleti ve Paşamandıra Göleti: 58 bin
Terkos Gölü: 30 bin
Ömerli Baraj Gölü: 10 bin
Samandıra Göleti ve Ömerli Baraj Gölü (Paşaköy): 210 bin
Kısırkaya Göleti: 5 bin
Gümüşyaka Göleti, Sayalar Göleti, Çayırdere Göleti, Küçüksinekli Göleti ve Değirmenköy Göleti: 63 bin
Alibey Baraj Gölü: 100 bin
Ömerli Baraj Gölü (Esenceli), Darlık Baraj Gölü, Karamandere-Saklıgöl, Kervansaray Göleti, Geredeli Göleti ve Oruçoğlu Göleti: 275 bin