Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya, süt üreticilerinin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "İşletmelerimizde çok ciddi bir yangın var. Bu yangının oluşmasındaki en önemli sebep girdilerin artması ve ekonomik şartlardır. 17,15 lira olarak üreticilere ödeme imkanı yakaladığımızda var olan ateşin sönmesi açısından bir nebze olsun faydası olur" dedi.
Türkiye'deki süt üretiminin yüzde 70'ini organize eden 16 damızlık sığır yetiştiricileri birliğinin başkanı, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde toplantı düzenledi.
Toplantıda, Ulusal Süt Konseyi tarafından 2025 yılı için açıklanan süt fiyatı masaya yatırıldı.
Birlikler adına açıklama yapan Kahya, ülkenin tarımsal üretiminde kendine yeter bir ülke olmasını, aynı zamanda üreticilerin ürettiği ürünlerini, değer bir fiyattan pazarlamasını istediklerini söyledi.
Örgütlü bir üreticinin sorunlarını örgütleri üzerinde çözmeye çalışmasının önemli olduğunu belirten Kahya, şunları kaydetti:
"Ulusal Süt Konseyi tarafından 2025 yılı için belirlenmiş ve üreticinin eline geçmesi beklenen 17,15 liranın sahada uygulanabilirliği konusunda tüm paydaşlardan destek bekliyoruz. Üretim maliyetleri göz ününde bulundurulduğunda her ne kadar üreticinin beklentilerini karşılamasa da bu rakamın üreticinin eline geçmesi gerekiyor. Bu fiyat üreticinin eline geçerse bir nebze olsun ateşi söndürür. Şu anda işletmelerimizde çok ciddi bir yangın var. Bu yangının oluşmasındaki en önemli sebep girdilerin artması ve ekonomik şartlardır. 17,15 lira olarak üreticilere ödeme imkanı yakaladığımızda var olan ateşin sönmesi açısından bir nebze olsun faydası olur."
Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı da toplantıya katılan birlik başkanlarına teşekkür etti.
Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 17,15 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar vermişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: