Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) ortaklığında düzenlediği 28. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 14 Nisan’da başlıyor.
19 Nisan'a kadar sürecek festivalin Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Başkanı Oya Kermani, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Başkanı Duygu Kaplan ile Genel Sekreter Feza Soysal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar, Festival Direktörü Prof. Dr. Tülin Sağlam ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katılımıyla yapıldı.
Bozbey, BKSTV'nin yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek kentin sanat hayatına katkı sağlayamaya devam edeceklerine inandıklarını söyledi.
Bursa’nın sanat ve kültür birikimiyle Türkiye’nin ve dünyanın en önemli kentlerinden birisi olduğunu belirten Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 28. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ni büyük bir heyecanla karşılamaya hazırlandıklarını ifade etti.
Festivalin, yalnızca sahnede perdelerin açıldığı bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda çocuklara, gençlere ve sanata verilen değerin bir yansıması olduğunu aktaran Bozbey, şunları kaydetti:
"BKTSV ve ASSITEJ ortaklığında bu yıl daha da güçlü bir içerikle başlayacak olan festivali, çocuklarımıza ve gençlerimize ilham veren çağdaş bir kültür buluşması olarak yeniden tasarlıyoruz. Bu yıl 14-19 Nisan'da gerçekleştireceğimiz festivalde, 8 farklı ülkeden tiyatro toplulukları ve 12 yerli tiyatro grubu sahne alacak. 20 tiyatro topluluğu, kentimizin dört bir yanındaki 16 ayrı sahnede oyunlarını sergileyecek. Özbekistan’dan Norveç’e, Estonya’dan İran’a kadar uzanan bir coğrafyadan tiyatrolar Bursa'mızda buluşacak. Festival boyunca kentimizin her köşesinde tiyatro olacak. Birçok ilçe ve mahallemizde oyunlar sahnelenecek. Biz, bu buluşmayı yalnızca bir kültürel etkinlik olarak değil, bir dönüşüm fırsatı olarak görüyoruz"
Tiyatronun, toplumların vicdanını yansıtan, düşünmeyi cesaretlendiren bir ayna olduğunu belirten Bozbey, bu yıl festival kapsamında 23 bin çocuk, genç ve yetişkine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Sayılardan çok daha fazlasına, bir etkiye odaklandıklarını dile getiren Bozbey, şöyle devam etti:
"Festival boyunca yalnızca oyunlar izlemeyeceğiz. Aynı zamanda atölyelerle, söyleşilerle, değerlendirme toplantılarıyla çocuk ve gençlik tiyatrosunun bugünü ve geleceği üzerine birlikte düşüneceğiz. Bu yönüyle festivalimiz, hem bir sahne hem de bir düşünce platformu olacak. Sanatçılar, akademisyenler, tiyatroseverler ve elbette çocuklar ile gençlerimiz bir araya gelecek. Yeni bağlar kurulacak, çözüm önerileri geliştirilecek, ortak bir sanat dili oluşacak. Bir kentte çocuklar sanata ulaşabiliyorsa, orada gelecek güvence altındadır. Eğer bir kentte gençler hayal kurabiliyor, kendini özgürce ifade edebiliyorsa, o kent umutla büyür. Bizim Bursamızda inşa etmek istediğimiz tam da budur. Sanatla beslenen, kültürle büyüyen, düşünen ve üreten bir kent"
Yorumlar
Kalan Karakter: